shape

Bodembedekker als plantenmat

Bodembedekker als kant-en-klare plantenmat

Covergreen heeft de oplossing voor u. Bergen onkruid wieden is met een Covergreen bodembedekker verleden tijd. Een bodembedekker dient normaal pas zijn doel als de vaste planten of heesters helemaal zijn dicht gegroeid. Het dichtgroeien van een bodembedekker kan traditioneel met losse plant in p9 potjes meerdere jaren duren. Schade aan wortels door schoffelen van onkruid of onvoldoende groei vermogen kan het zelfs zijn dat een bodembedekker nooit hun doel bereiken.

Kortom een bodembedekker die direct na aanleg doet wat hij behoord te doen, de gehele bodem bedekken zou de oplossing zijn. De kant-en-klare plantenmatten van Covergreen bieden deze oplossing! Covergreen plantenmatten pot je niet, maar die leg je (net als een terrastegel). Door de volgroeide matten aansluitend aan elkaar te leggen ontstaat er één groen tapijt dat de tuingrond volledig bedekt. Zoals het woord bodembedekker al aangeeft is de functie van deze vaste planten of heesters de ondergrond bedekken, waardoor nieuw onkruid zaad veel lastiger zal ontkiemen.

Covergreen® heeft een assortiment van negen verschillende bodembedekkers:

 

Covergreen® Vinca minor bodembekker

De Vinca minor is een erg bekende bodem bedekkende vaste plant. De Vinca minor heeft in de bloeitijd blauw/paarse bloemen en zomer en winter een donkergroen blad. De Vinca minor wordt veel toegepast in onderhoudsvriendelijke tuinen en op taluds.

 

Covergreen® Vinca minor ‘Getrude Jekyll’ bodembedekker

De Vinca minor ‘Getrude Jekyll’  is familie van Vinca minor. Het onderscheidt tussen de hierboven beschreven Vinca minor en de Vinca minor ‘Getrude Jekyll’ zijn de witte bloemen en een wat kleiner blad.

 

Covergreen® Waldsteinia bodembedekker

Een veel gebruikte vaste plant in een onderhoudsvriendelijke tuin is de Waldsteinia ternata. De Covergreen Waldsteinia is direct bodem bedekkend. De Waldsteinia ternata heeft in de lente mooie gele bloemen. De Waldsteinia is gerelateerd  aan de aardbeienplant en wordt door zijn gele bloei ook wel Goudaardbei genoemd.

 

Covergreen® Euonymus Bodembedekker

De Covergreen Euonymus, met de Nederlandse naam ook wel kardinaalshoed. De variëteit die Covergreen kweekt als kant-en-klare plantenmat is de Eunymus fortunei ‘Hort’s Blaze’. Gemeenten maken ook veel gebruik van de Euonymus om onderhoudsvriendelijk openbaar groen te creëren. Door de dichte deken van fris groenblad, voorkomt de Euonymus zonlicht op ondergrond, waardoor onkruid lastiger kan ontkiemen.  De Euonymus bodembedekker is relatief strooizout tolerant.

 

Covergreen® Hedera bodembedekker

Klimop is een goede bodembedekker, de Latijnse naam van de klimop is Hedera. Covergreen gebruikt de Hedera hiberninca voor de kant-en-klare bodembedekkers. Deze groenblijvende struik met zijn glanzende, diepgroeneblad past goed bij een statige klassieke huizen.  Tuinen met veel uitstralen geven klasse aan uw onderhoudsarme tuin.

 

Covergreen® Sedum bodembedekker

Sedum wordt veel op daktuinen toegepast, maar zijn ook zeer geschikt voor een goede bodembedekking. Ze kunnen een bijzondere sfeer in uw tuin creëren. Sedum plantmatten zijn ook er geschikt om hellingen en taluds te bekleden.

 

Covergreen® Rosa Robin ‘The Fairy’ bodembedekker

De Covergreen Rosa Robin is een bodem bedekkende rozenstruik met veel krachtig rode bloemen. Aan iedere steel zitten een groot aantal bloemen, deze roos wordt daarom in Nederland ook trosroos genoemd. De bloei begint  aan het beging van de zomer en gaat door tot aan de eerste nachtvorst.

 

Covergreen® Rosa Sterre ‘The fairy’ bodembedekker

De Sterre is net als de Robin hierboven een bodem bedenkende trosroos. De Covergreen Rosa Sterre heeft een iets compactere groei, en heeft een witte bloei. De Rosa Sterre hoort tot de Rosa ‘the fairy’ miniatuur rozen.

 

Covergreen® Geranium bodembedekker

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ is een sierlijke bodembedekker met een witte bloemen met daarin rode nerven. De bloeiperiode is van juli tot augustus, ooievaarsbek is de Nederlandsenaam van de Geranium. Deze plantenmat is praktisch wintergroen en kleurt in de winter lichtelijk rood, in het voorjaar krijgt de Geranium weer veel nieuwe scheuten.

 

Bodembedekker als plantenmat voor onderhoudsarme tuinen, taluds, rotondes en boomspiegels.

De volgroeide bodembedekker van Covergreen  zorgt voor een stuk minder onderhoud. Covergreen plantmatten ontnemen de ondergrond het zonlicht, hierdoor zal onkruid niet tot erg lastig ontkiemen. Naast weinig onderhoud aan uw groen zorgen de volgroeide plantenmatten direct voor een goede volwassen uitstraling uw groen situatie. Zoals uw border, groenstrook, boomspeigel, middenberm, rotonde of talud. Op taluds heeft een kant-en-klare plantenmat naast minimaal onderhoud en de meteen goede uitstraling nog een andere toegevoegde waarde. Een plantmat voorkomt namelijk het uitspoelen van grond op een schuine hellingen, het voorkomt dus gronderosie op steile hellingen. Ook voor boomspiegels biedt een Covergreen plantmat een oplossing. De plantenmatten worden in kassen voorgekweekt. De bodemdekkers worden pas geleverd als ze een goed gewortelde mat vormen die de bodem bedekt. Na aanleg hoeft een plantmat alleen maar constant te blijven om een mooie groen bedekte boomspiegel te blijven.

 

Kortom de Covergreen plantenmatten staan voor:

Gelijk het gewenste resultaat, onkruid groei wordt tot een minimum beperkt, wat resulteerd in minder onkruid plukken en schoffelen. Het jaarlijkse inboeten van plantvakken door schoffelschade is dan ook niet van toepassing.

 

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework