shape

De beplantingsmat van Covergreen

De plantenmatten van Covergreen worden ook wel omschreven als beplantingsmat. In openbare werken bieden de beplantingsmatten meer veiligheid, doordat ze weinig onderhoud verlangen. Gemeentes kiezen daardoor snel voor de Covergreen beplantingsmatten, het onderhoud van de beplantingsmat beperkt zich tot het verwijderen van ingewaaid afval. De Hedera beplantingsmatten moeten een keer in het jaar gesnoeid worden, maar de andere matten kunnen bij een vakkundige aanleg langere tijd zonder onderhoud. Rotondes zijn locaties die snel gebruikt geworden door gemeentes om te beplanten met de Covergreen plantenmatten. Doordat hier bijna geen onderhoud aan gepleegd hoeft te worden, zullen er ook geen gemeente medewerkers op deze locaties aan het werk moeten. Hierdoor kunnen mogelijke onveilige situaties vermeden worden door de beplantingsmatten. Bekijk hier de projecten van gemeentes.

 

Een beplantingsmat van Covergreen is een direct volgroeide bodembedekker. De verschillende soorten beplantingsmatten bloeien op in de zomermaanden, maar blijven altijd helemaal groen. Het plaatsen van de beplantingsmat geeft direct een groene border en is ook groenblijvend. Daarnaast zijn de beplantingsmatten winterhard en kunnen het lang volhouden in verschillende Nederlandse omstandigheden.

 

Het aanleggen van de beplantingsmat gaat makkelijk en snel. Op een onkruidvrije bodem die met de juiste voeding is gevoed kunnen de beplantingsmatten zich sterk ontwikkelen. Als de bodem onkruidvrij is kunnen de beplantingsmatten direct geplaatst worden. De beplantingsmat hoeft alleen maar geplaatst te worden en de rest gaat automatisch. De beplantingsmatten wortelen zichzelf makkelijk en zijn daardoor na enkele weken helemaal geworteld met de bodem.

 

De beplantingsmatten komen in acht verschillende soorten:

  • Vinca Minor
  • Vinca Minor “Gertrude Jeckyll”
  • Waldsteinia
  • Hedera
  • Geranium
  • Rosa Robin
  • Rosa Sterre
  • Sedum

 

De matten zijn het hele jaar door leverbaar, want ze zijn ook het hele jaar door groen. Hoeveel beplantingsmatten er nodig zijn per vierkante meter? Dat ligt aan de dichtheid die gewenst is, normaal wordt er uit gegaan van 4,5 per vierkante meter. Voor ruime beplanting is dit 4,2 en voor een dichte beplanting is dit 4,7 per vierkante meter.

 

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!