shape

Onderhoudsvrije tuin

De onderhoudsarme tuin klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Om een onderhoudsarme tuin te krijgen moet hier bij de aanleg al rekening mee worden gehouden, want zodra de tuin afgerond is is het onderhoudskostenplaatje ook geschreven. De mogelijkheden voor een onderhoudsvriendelijke tuin zijn reuze en er zijn ook meerdere manieren hoe het onderhoud minimum kan worden gehouden.

 

Vanuit Covergreen® adviseren wij zeker de kant-en-klare plantenmatten waardoor grote borders en tuinen in één keer groen en direct aangelegd zijn. Hierdoor maakt onkruid geen kans en is één van de grootste problemen die voor veel onderhoud zorgt direct aangepakt. Het enige onderhoud dat komt kijken bij de Covergreen plantenmatten is het snoeien van de matten. Dit verschilt per soort: zo woekert de Hedera meer dan de andere soorten en zal deze eerder gesnoeid moeten worden. Ook de Nepeta wordt redelijk hoog en zal dus gesnoeid moeten worden. Daarbij gaan wij er vanuit dat er per jaar gemiddeld één keer gesnoeid zal moeten worden. Verder hoeft er aan de Covergreen® plantenmatten geen onderhoud worden gepleegd, wat de tuin dus een onderhoudsvrij karakter geeft.

 

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin met Covergreen®:

  • Gebruik stevige planten (bv de Covergreen vaste plantenmatten)
  • Leg langs de rand van een border een stenen omranding aan, waardoor de randen mooi blijven
  • Bestrating zorgt voor minder onderhoud, logisch – omdat er niets kan groeien over stenen

 

Om een echte onderhoudsvrije tuin te creëren is het beste om veel bestrating in de tuin te plaatsen. Maar in verband met afwatering, het klimaat en de leefomgeving is voldoende groen wel belangrijk. De combinatie van groen en bestrating is ideaal voor een onderhoudsvriendelijke tuin. De kant-en-klaar plantenmatten van Covergreen zijn ideaal voor een onderhoudsvriendelijke tuin en staan in goed contrast met een stenen border. Voor een specifiek advies neemt u contact op met één van onze experts die u hier graag en uitgebreid over kunnen adviseren.

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!