shape

Plantmat Covergreen

De bodembedekker die direct doet wat hij behoort te doen, namelijk direct de gehele bodem in één keer bedekken. Covergreen kweekt een volgroeide plantmat die direct een volledig groen resultaat geeft en een border in één keer helemaal bedekt. Het principe is vergelijkbaar met graszoden, alleen zijn het geen rollen maar “matten” van 57 x 38 cm. Een plantmat heeft een sterk wortelpakket dat het substraat(teeltaarde)van maar liefst 5 cm dikte met elkaar verbind tot een stevige en makkelijk te leggen plantmat. Een gesloten bodembedekker vraagt weinig onderhoud, doordat onkruidzaad in de schaduw lastig kan ontkiemen. Met de Covergreen plantmat heeft u direct na aanleg een gesloten bodembedekker en profiteert u gelijk van de voordelen van een onderhoudsvriendelijke tuin. U hoeft geen jaren meer te wachten, voordat de bodembedekkers gesloten zijn.

 

Covergreen® plantmat assortiment

 

Covergreen® Vinca minor plantmat

De Vinca minor is een geschikte vaste plant voor een goede bodembedekking. De Vinca minor heeft een glanzend donkergroen blad en heeft in de bloeitijd blauw/paarse bloemen. De Vinca minor wordt veel toegepast in onderhoudsvriendelijke tuinen en is ook erg geschikt voor taluds en onderhoudsvrije tuinen.

 

Covergreen® Vinca minor ‘Getrude Jekyll’ plantmat.

De Vinca minor ‘Getrude Jekyll’  heeft veel gemeen met de Vinca minor. De Getrude Jekyll onderscheidt zich van de Vinca minor door zijn de witte bloei en de wat fijnere groeiwijze.

 

Covergreen® Waldsteinia plantmat

De Waldsteinia ternata is een veel toegepaste vaste plant voor bodembedekking. De Covergreen Waldsteinia heeft in het voorjaar sierlijke gele bloemen. De Waldsteinia is familie van de aardbeienplant en wordt door zijn gele bloemen in Nederland ook vaak goudaardbei genoemd.

 

Covergreen® Euonymus Plantmat

De Covergreen Euonymus, specifieker de Covergreen Eunymus fortunei ‘Hort’s Blaze’ met de Nederlandse naam kardinaalshoed is erg populair bij gemeenten om onderhoudsvriendelijk openbaar groen te creëren. Door zijn veelvoud aan fris groenblad brengt de Euonymus schaduw op ondergrond, waardoor onkruid lastig kan ontkiemen. Een bijkomende eigenschap van de Euonymus is dat deze plantmat relatief strooizout tolerant is.

 

Covergreen® Hedera plantmat

De Hedera is beter bekend in Nederland beter bekend onder de naam klimop. De Covergreen plantmat is volgroeid met de Hedera hiberninca. Deze groenblijvende struik met zijn glanzende, diepgroeneblad geven klasse aan uw onderhoudsarme tuin.

 

Covergreen® Sedum plantmat

Een Sedum plantmat wordt veel op daktuinen toegepast, maar kunnen daarnaast ook een bijzondere sfeer in uw tuin creëren. Met Sedum plantmatten kun je goed hellingen en taluds bekleden.

 

Covergreen® Geranium plantmat

De Geranium is een sierlijke plantenmat met een witte bloem met rode nerven. Van juli tot augustus, de Nederlandse naam is ooievaarsbek. De bodembedekker is. Hij is praktisch wintergroen en kleurt in de winter lichtelijk rood, in het voorjaar loopt de Geranium weer opnieuw uit.

 

Plantmat voor iedere onderhoudsarme tuin en tevens voor taluds, rotondes en boomspiegels.

De volgroeide plantmat van Covergreen zorgt voor een stuk minder onderhoud. Covergreen plantmatten zorgen direct voor geen zonlicht op de ondergrond, waardoor nieuw onkruid niet meer zal ontkiemen. Misschien nog wel belangrijker dan weinig onderhoud aan uw de tuin is natuurlijk de direct volgroeide uitstraling van de plantmatten. Ze geven direct de groene uitstraling aan een border, groenstrook of talud. Op een talud heeft een plantmat naast weinig onderhoud en de directe uitstraling nog een ander belangrijk voordeel. Een plantmat voorkomt namelijk het uitspoelen van grond op een schuine helling, kortgezegd het voorkomt gronderosie op steile hellingen. Ook voor lastig begroeibare boomspiegels biedt een Covergreen plantmat de oplossing. Doordat een plantmat in een kwekerij wordt voor gekweekt en helemaal bedekt is met een bodembedekker, hoeft een plantmat alleen maar constant te blijven om een mooie groen bedekte boomspiegel te houden.

 

Samengevat staat de Covergreen plantmat voor

Direct resultaat, geen bergen onkruid meer wieden, niet meer schoffelen en niet jaarlijks het inboeten van plantvakken.

 

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!