shape

Bodembedekkers

Hoe leg je bodembedekkers aan?

Bij Covergreen leveren we onze schitterende bodembedekkers kant-en-klaar af als speciaal ontwikkelde plantenmatten. Dit biedt veel voordelen: sneller te leggen, veel minder onkruid, weinig onderhoud en direct groen resultaat. In onze pagina over de voordelen van onze plantenmatten, leggen we dit uitgebreid uit.

 

Onze plantenmatten hebben een formaat van 57 x 38 cm. De matten zijn zo ontwikkeld, dat ze eenvoudig te leggen zijn. Hieronder leggen we je de stappen uit die nodig zijn om dit te doen. Via onze rekenhulp krijg je eenvoudig en snel een prijs via één van onze verkooppunten in je mailbox. Je hoeft alleen aan te geven welke bodembedekker je wilt en hoeveel vierkante meter je wilt.

 

Heb je zelf geen tijd of zin om dit aan te leggen? Vraag dan een prijs bij ons aan en laat weten dat je het wilt laten leggen, wij brengen je in contact met een hovenier uit de buurt die ervaring heeft met het leggen van onze plantenmatten.

Stap 1

Meet uw plantvak op en kies de gewenste bodembedekkers en omrekenfactor. Vraag vervolgens een prijs aan of plaats je bestelling bij een van onze verkooppunten.

Stap 2

Bereid de grond voor door onkruid te verwijderen, de grond te egaliseren en eventueel te voeden en bevochtigen.

Stap 3

Leg de plantenmatten aan krijg direct een groen en onderhoudsvriendelijk resultaat!

Hoe leg je onze plantenmatten aan?

Stap 1: bestelling voorbereiden

Om te bepalen hoeveel plantenmatten je nodig hebt om jouw oppervlakte te bedekken met plantenmatten, meet je eerst het oppervlak van de gewenste stuk bodem op in vierkante meters (m²). Het beste is om hier een meetlint of rolmaat voor te gebruiken.

Na het bepalen van het oppervlak in m² kun je dit aantal vermenigvuldigen met de omrekenfactor. De omrekenfactor is het aantal plantenmatten dat je nodig hebt om één vierkante meter bodem te bedekken. Er is keuze uit drie omrekenfactoren:
1. 4,2 ruim (hierbij zit er wat ruimte tussen de matten bij aanleg)
2. 4,5 normaal (dit is de meest gebruikte omrekenfaktor en voldoet voor 90% van de situaties)
3. 4,7 aansluitend met snijverlies.

4,5 plantenmat per meter wordt het meest gekozen en is voor rechthoekige borders de beste omrekenfactor. Nadat je het aantal vierkante meters en de omrekenfactor hebt bepaald, kun je deze gegevens invullen om een prijs op te vragen. wij brengen u in contact met één van onze verkooppunten. De knop ‘prijs opvragen’ is te vinden onderaan de pagina of in het menu onder ‘verkooppunten’.

Je kunt ook direct zelf een bestelling plaatsen, bij één van onze verkooppunten. Deze wederverkopers vind je op deze site onder verkooppunten.

Stap 2: grond voorbereiden

Voordat je de plantenmatten geleverd krijgt, adviseren we om de ondergrond goed voor te bereiden. Omdat het goed is om de plantenmatten direct na ontvangst aan te leggen.

Begin voor deze voorbereiding met het verwijderen van het onkruid die op de bestaande bodem aanwezig is. Voorkom hierbij dat er wortels achterblijven. De wortels van de plantenmat zijn 5 cm dik, houd met de hoogte van de bodem rekening met deze dikte.

Maak vervolgens de bovenste ±10cm van de bodem los en egaliseer dit met een hark. Een egale en onkruidvrije ondergrond is essentieel voor een onderhoudsvriendelijk resultaat. Wanneer de bodem arm is aan voedingstoffen, zanderig en niet veel humus bevat, adviseren we het vermengen van een bodemverbeteraar en natuurlijke meststoffen in de toplaag (bovenste 5-10cm). Dit zorgt voor een betere worteling in de ondergrond en gezonde groei in de toekomst.

Bij aanleg is het belangrijk dat de ondergrond voldoende vochtig is. Een vochtige ondergrond zorgt ervoor dat de wortels van de plantenmatten hierin op zoek gaan naar vocht en wortelen ze snel in de bodem. Wanneer de bodem door onvoldoende regen droog is, bevochtig de bodem dan eerst handmatig.

Stap 3: plantenmatten aanleggen

Onze plantenmatten worden gestapeld op pallets aangeleverd. Haal een plantenmat uit de kweektray die nog om de wortels zit. Vervolgens kunnen plantenmatten één voor één gelegd worden op de voorbereide bodem.

Dit gaat makkelijk en snel. Met direct een gesloten en groen resultaat! De dichte begroeiing voorkomt het ontkiemen van onkruiden en zorgt voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

De eerste weken na aanleg adviseren we alleen bij extreem droge omstandigheden kunstmatig water te geven. Bij extreme droogte kan het best eens per week een flinke hoeveelheid water geven worden, in plaats van elke dag een kleine hoeveelheid.

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!