shape

Bodembedekkers

Sedum groendak dakbedekking

Covergreen® Sedumdak cassettes voor een eenvoudig groendak
Sedum plant Covergreen
Sedum cassettes op hellend groendak
Gemakkelijk een groendak aanleggen
Sedumcassettes aanleggen
Groendak afgewerkt met grindrand
Grote binnentuin met Sedum
Binnentuin met Sedum cassettes
Repair Sedum roof
covergreen sedum cassete dak
Covergreen sedumdak cassettes
Covergreen sedumdak kant-en-klaar cassettes
Hellend Sedum dak
Tuinhuis met Sedum
Duurzame Parkeergelegenheid VVE Hattem
Sedum soorten
Groene parkeergarage

Sedum dakbedekking

De dakcassettes van Covergreen® zijn begroeid met diverse soorten Sedum. Met deze cassettes kunt u eenvoudig en snel uw dak bedekken met Sedum. De individuele Sedum cassettes zijn makkelijk aan elkaar te klikken en geven een direct groen resultaat.

 

 

Technische gegevens sedum dakbedekking cassettes:
Formaat: L57 x B38 cm x H8 cm (4,6 tray per m²)
Droog gewicht: 53 kg / m²
Verzadigd gewicht: 77 kg / m²

 

 

Toepassing Sedum dakbedekking

Sedum cassettes kunnen ieder moment van het jaar geplaatst worden en zijn het hele jaar door leverbaar. Met dit product hoeft u het Sedumdak niet laag voor laag op te bouwen. Dit betekent dat er bij de installatie van het groendak praktisch geen fouten te maken zijn.

Iedere tray is voorzien van een substraat dat zorgt voor een lange levensduur, door de minerale bestandsdelen. Dit substraat biedt een wenselijk waterbufferend vermogen tijdens hevige regenval. In droge periodes profiteren de Sedum planten weer van deze voorraden.

 

Indien u voor onderhoudswerkzaamheden toch onverwacht bij uw dakbedekking moet zijn, dan kunt u de Sedum cassettes snel verwijderen. Ook zijn ze na de werkzaamheden makkelijk weer te herplaatsen dankzij het modulair systeem.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Onderhoud Sedum dakbedekking

Sedum dak bemesting

Bemesting is misschien wel een van de belangrijkste onderhoudsaspecten van een Sedumdak. Gezien het gewicht van een Sedumdak beperkt moet blijven, wordt er gebruik gemaakt van een substraat/voedingsbodem. Hierdoor blijft de plant gezond en groeikrachtig. Een goede organische meststof voor Sedumdaken is de Myco-Sedum van Ecostyle. We adviseren bemesting in het voorjaar en kan eventueel na de zomer herhaald worden.

 

Grindrand rondom Sedum

Wanneer een grindrand rond de Sedumtrays is gebruikt moet je controleren of deze vrij van vervuiling als blad, onkruid en ook sedumgroei blijft. Dit is niet alleen optisch wenselijk maar zorgt er ook voor dat deze grindlaag goed waterdoorlatend blijft.

 

Regenwater afvoeren van Sedumdak

Blijf een aantal keer per jaar de afvoeren controleren of deze niet verstopt zijn en uw dak een bak met water wordt. Overtollig water is slecht voor de sedumplant en kan ook schade aan uw dak veroorzaken.

 

Sedum water geven

Sedum cassettes hebben een eigen waterbufferend vermogen, waardoor het de meeste droge  periodes kan overbruggen. Tijdens een erg lange droge periode kunt u Sedum helpen door het groendak eens per week te doordrenken met een flinke hoeveelheid water.

 

Onkruid op sedumdak

Ook op een dak kan er onkruid groeien. Met gemiddeld 3 eenvoudige onderhoudsbeurten per jaar is uw dak goed onkruidvrij te houden.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Wanneer Sedum dakbedekking planten

Een Sedum cassette wordt eigenlijk niet geplant, maar op een dak geplaatst. Hierdoor maakt het bijna geen verschil of de cassette op de kwekerij of op uw dak staat. Waardoor de Sedumtrays het hele jaar rond geplaatst kunnen worden.

 

 

 

Sedum bodembedekkers

Naast kant-en-klare Sedum cassettes biedt Covergreen ook Sedum bodembedekkers als plantenmatten aan. Deze zijn bestemd voor daadwerkelijke bodembedekking. Dit zijn namelijk puur de Sedum plantenmatten, die u kunt aanplanten op normale teeltaarde. Ze beschikken dan ook niet over zaken als een cassette met drainagelaag en water bufferend substraat.

 

Kijk op of er in uw gemeente subsidie is voor groendaken.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

Deze bodembedekker is o.a. gebruikt in deze projecten

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!