shape

Bodembedekker als plantenmat

Bodembedekker als kant-en-klare plantenmat

Bergen onkruid wieden is met de Covergreen bodembedekkers verleden tijd. Een bodembedekker dient normaal pas zijn doel als de vaste planten of heesters helemaal zijn dicht gegroeid. Het dichtgroeien van een bodembedekker kan traditioneel (met losse planten in p9 potjes) meerdere jaren duren. En door schade aan wortels door schoffelen van onkruid of onvoldoende groeivermogen van de planten kan het zelfs gebeuren dat een bodembedekker nooit zijn doel bereikt, namelijk: de bodem bedekken. 

 

De kant-en-klare plantenmatten van Covergreen bieden deze oplossing! Onze plantenmatten worden aangelegd, zo eenvoudig als het aanleggen van een graszode. Door de volgroeide matten aansluitend aan elkaar te leggen ontstaat er één groen tapijt dat de tuingrond direct en volledig bedekt. Zoals het woord bodembedekker al aangeeft is de functie van deze vaste planten of heesters het bedekken van de ondergrond, waardoor nieuw onkruidzaad veel lastiger zal ontkiemen.

 

Ons assortiment bestaat uit negen verschillende bodembedekkers:

Covergreen® Vinca minor bodembekker

De Vinca minor is een internationaal bekende bodembedekkende vaste plant. De Vinca minor heeft in de bloeitijd blauw/paarse bloemen en het jaarrond een donkergroen blad. De Vinca minor wordt veel toegepast in onderhoudsvriendelijke tuinen en op taluds.

 

Covergreen® Vinca minor ‘Alba’ bodembedekker

De Vinca minor ‘Alba’  is familie van Vinca minor. Het onderscheidt tussen de hierboven beschreven Vinca minor en de Vinca minor ‘Alba’ zijn de witte bloemen en een wat kleiner blad.

 

Covergreen® Vinca minor ‘Atropurpurea’ bodembedekker

De Vinca minor ‘Atropurpurea’  is familie van Vinca minor. Het onderscheidt tussen de hierboven beschreven Vinca minor en de Vinca minor ‘Atropurpurea’ zijn de paarse bloemen en een wat kleiner blad.

 

Covergreen® Waldsteinia bodembedekker

Een veel gebruikte vaste plant in een onderhoudsvriendelijke tuin is de Waldsteinia ternata. De Covergreen Waldsteinia is direct bodem bedekkend. De Waldsteinia ternata heeft in de lente mooie gele bloemen. De Waldsteinia is gerelateerd  aan de aardbeienplant en wordt door zijn gele bloei ook wel Goudaardbei genoemd.

 

Covergreen® Hedera bodembedekker

Klimop is een goede bodembedekker, de Latijnse naam van de klimop is Hedera. Covergreen gebruikt de Hedera hiberninca voor de kant-en-klare bodembedekkers. Deze groenblijvende struik met zijn glanzende, diepgroene blad past goed bij een statige klassieke huizen.  Deze klimmer is tevens een sterke bodembedekker met veel uitstraling, die klasse aan uw onderhoudsarme tuin geeft.

 

Covergreen® Sedum bodembedekker

Sedum wordt veel op daktuinen toegepast, maar zijn ook zeer geschikt voor een goede bodembedekking. Ze kunnen een bijzondere sfeer in uw tuin creëren. Sedum plantmatten zijn ook er geschikt om hellingen en taluds te bekleden.

 

Covergreen® Geranium bodembedekker

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ is een sierlijke bodembedekker met een witte bloemen met daarin rode nerven. De bloeiperiode is van juli tot augustus, ooievaarsbek is de Nederlandsenaam van de Geranium. Deze plantenmat is praktisch wintergroen en kleurt in de winter lichtelijk rood, in het voorjaar krijgt de Geranium weer veel nieuwe scheuten.

 

Covergreen® Nepeta bodembedekker

De Covergreen® Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’ heeft een paarsblauwe bloei van ca. juni tot oktober. De Nepeta bodembedekker wordt tot 50 cm hoog. Deze plantenmat geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats.

 

Covergreen® Maatwerk bodembedekker

Ten slotte bieden we de Covergreen® maatwerk plantenmatten aan. Kant-en-klaar bodembedekkers die speciaal op maat voor u worden gekweekt. Lees hier de mogelijkheden en voorwaarden.

 

Plantenmat voor onderhoudsarme tuinen, taluds, rotondes en boomspiegels.

De volgroeide bodembedekker van Covergreen  zorgt voor een fikse vermindering in het onderhoud. Covergreen plantenmatten ontnemen de ondergrond het zonlicht, hierdoor zal onkruid weinig tot niet ontkiemen. Naast minimaal onderhoud aan uw groen zorgen de volgroeide plantenmatten direct voor een goede volwassen in uitstraling je groensituatie. Zoals je border, groenstrook, boomspiegel, middenberm, rotonde of talud.

 

Op taluds heeft een kant-en-klare plantenmat naast minimaal onderhoud en de directe groene uitstraling nog een andere toegevoegde waarde. Een plantmat voorkomt namelijk het uitspoelen van grond op een schuine hellingen, het voorkomt dus gronderosie op een talud. Ook voor boomspiegels biedt de Covergreen bodembedekker een oplossing. De plantenmatten worden in kassen voorgekweekt. De bodemdekkers worden pas geleverd als ze een goed gewortelde mat vormen die de bodem bedekt. Na aanleg hoeft de plantenmat alleen maar verder te wortelen en door te groeien om een mooie groen bedekte boomspiegel te blijven.

 

Kortom; de Covergreen plantenmatten staan voor:

Gelijk het gewenste resultaat, onkruid groei wordt tot een minimum beperkt, wat resulteert in minder onkruid plukken en schoffelen. Het jaarlijkse inboeten van plantvakken door schoffelschade is dan ook niet van toepassing. Lees hier alle voordelen.

 

Zijn onze kant-en-klare plantenmatten iets wat jouw tuin nodig heeft? Vraag dan een prijs bij ons aan. Via onze rekenhulp krijg je eenvoudig en snel een prijs via één van onze verkooppunten in je mailbox. Je hoeft alleen aan te geven wat en hoeveel vierkante meter je wilt. Liever snel en gelijk een prijs aanvragen of vraag stellen? Chat dan met een van onze medewerkers.

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!