shape

Bodembedekker als plantenmat

Bergen onkruid wieden is met onze bodembedekker als plantenmat verleden tijd. Een bodembedekker dient normaal pas zijn doel als de vaste planten of heesters helemaal zijn dicht gegroeid. Het dichtgroeien kan met standaard stekjes (met losse planten in p9 potjes) meerdere jaren duren. En door schade aan wortels door schoffelen van onkruid of onvoldoende groeivermogen van de planten kan het zelfs gebeuren dat een bodembedekker nooit zijn doel bereikt, namelijk: de bodem bedekken. 

 

Hoe werkt het?

Onze beplantingsmat is een direct volgroeide bodembedekker. Ze worden net zo eenvoudig aangelegd als het aanleggen van een graszode. Het aanleggen van de beplantingsmat gaat hierdoor makkelijk en snel. Op een onkruidvrije bodem die met de juiste voeding is gevoed kunnen de beplantingsmatten zich sterk ontwikkelen. Als de bodem onkruidvrij is kunnen de beplantingsmatten direct geplaatst worden. Door de volgroeide matten aan elkaar te leggen ontstaat er één groen tapijt dat de tuingrond direct en volledig bedekt. Zoals het woord bodembedekker al aangeeft is de functie van deze vaste planten of heesters het bedekken van de ondergrond, waardoor nieuw onkruidzaad veel lastiger zal ontkiemen. Na plaatsing gaat de rest automatisch. De beplantingsmatten wortelen zichzelf makkelijk en zijn daardoor na enkele weken helemaal geworteld met de bodem. Lees hier meer over ons legadvies.

De beplantingsmatten verlangen weinig onderhoud. Dit beperkt zich tot het verwijderen van ingewaaid afval. De Hedera beplantingsmatten moeten een keer in het jaar gesnoeid worden, maar de andere matten kunnen bij een vakkundige aanleg langere tijd zonder onderhoud. Veel gemeentes kiezen hierdoor voor onze bodembedekkers. Maar ook al particulier kunt profiteren van de voordelen. Weinig onderhoud betekent meer tijd voor leukere zaken.

 

De matten zijn het hele jaar door leverbaar, want ze zijn ook het hele jaar door groen. Hoeveel beplantingsmatten er nodig zijn per vierkante meter? Dat ligt aan de dichtheid die gewenst is, normaal wordt er uitgegaan van 4,5 per vierkante meter. Voor ruime beplanting is dit 4,2 en voor een dichte beplanting is dit 4,7 per vierkante meter.De verschillende soorten beplantingsmatten bloeien op in de zomermaanden, maar blijven ook in de winter groen. Het plaatsen van de beplantingsmat geeft direct een groene border en is ook groenblijvend. Daarnaast zijn de beplantingsmatten winterhard en kunnen het lang volhouden in verschillende Nederlandse omstandigheden.

 

 

Plantenmat voor onderhoudsarme tuinen, taluds, rotondes en boomspiegels.

Plantenmatten met volgroeide bodembedekkers zorgen voor een fikse vermindering in het onderhoud. Covergreen plantenmatten ontnemen de ondergrond het zonlicht, hierdoor zal onkruid weinig tot niet ontkiemen. Naast minimaal onderhoud aan uw groen zorgen de volgroeide plantenmatten direct voor een goede volwassen in uitstraling je groensituatie. Zoals je border, groenstrook, boomspiegel, middenberm, rotonde of talud.

 

Op taluds heeft een kant-en-klare plantenmat naast minimaal onderhoud en de directe groene uitstraling nog een andere toegevoegde waarde. Een plantmat voorkomt namelijk het uitspoelen van grond op een schuine hellingen, het voorkomt dus gronderosie op een talud. Ook voor boomspiegels biedt de Covergreen bodembedekker een oplossing. De plantenmatten worden in kassen voorgekweekt. De bodemdekkers worden pas geleverd als ze een goed gewortelde mat vormen die de bodem bedekt. Na aanleg hoeft de plantenmat alleen maar verder te wortelen en door te groeien om een mooie groen bedekte boomspiegel te blijven.

 

Ons assortiment:

Bij ons kun je kiezen uit negen verschillende soorten bodembedekkers. Hieronder geven we een korte beschrijving van deze soorten. Klik hier om naar het gehele overzicht te gaan. 

 

Vinca minor

De Vinca minor is een internationaal bekende bodembedekkende vaste plant. De Vinca minor heeft in de bloeitijd blauw/paarse bloemen en het jaarrond een donkergroen blad. De Vinca minor wordt veel toegepast in onderhoudsvriendelijke tuinen en op taluds.

 

Vinca minor ‘Alba’

De Vinca minor ‘Alba’  is familie van Vinca minor. Het onderscheidt tussen de hierboven beschreven Vinca minor en de Vinca minor ‘Alba’ zijn de witte bloemen en een wat kleiner blad.

 

Vinca minor ‘Atropurpurea’

De Vinca minor ‘Atropurpurea’  is familie van Vinca minor. Het onderscheidt tussen de hierboven beschreven Vinca minor en de Vinca minor ‘Atropurpurea’ zijn de paarse bloemen en een wat kleiner blad.

 

Waldsteinia

Een veel gebruikte vaste plant in een onderhoudsvriendelijke tuin is de Waldsteinia ternata. De Covergreen Waldsteinia is direct bodem bedekkend. De Waldsteinia ternata heeft in de lente mooie gele bloemen. De Waldsteinia is gerelateerd  aan de aardbeienplant en wordt door zijn gele bloei ook wel Goudaardbei genoemd.

 

Hedera

Klimop is een goede bodembedekker, de Latijnse naam van de klimop is Hedera. Covergreen gebruikt de Hedera hiberninca voor de kant-en-klare bodembedekkers. Deze groenblijvende struik met zijn glanzende, diepgroene blad past goed bij een statige klassieke huizen.  Deze klimmer is tevens een sterke bodembedekker met veel uitstraling, die klasse aan uw onderhoudsarme tuin geeft.

 

Sedum 

Sedum wordt veel op daktuinen toegepast, maar zijn ook zeer geschikt voor een goede bodembedekking. Ze kunnen een bijzondere sfeer in uw tuin creëren. Sedum plantmatten zijn ook er geschikt om hellingen en taluds te bekleden.

 

Geranium

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ is een sierlijke bodembedekker met een witte bloemen met daarin rode nerven. De bloeiperiode is van juli tot augustus, ooievaarsbek is de Nederlandsenaam van de Geranium. Deze plantenmat is praktisch wintergroen en kleurt in de winter lichtelijk rood, in het voorjaar krijgt de Geranium weer veel nieuwe scheuten.

 

Nepeta 

De Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’ heeft een paarsblauwe bloei van ca. juni tot oktober. De Nepeta bodembedekker wordt tot 50 cm hoog. Deze plantenmat geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats.

 

Maatwerk 

Ten slotte bieden we de maatwerk plantenmatten aan. Kant-en-klaar bodembedekkers die speciaal op maat voor u worden gekweekt. Lees hier de mogelijkheden en voorwaarden.

 

Bekijk hier het hele assortiment

 

 

Onze plantenmatten staan voor:

Gelijk het gewenste resultaat, onkruid groei wordt tot een minimum beperkt, wat resulteert in minder onkruid plukken en schoffelen. Het jaarlijkse inboeten van plantvakken door schoffelschade is dan ook niet van toepassing. Lees hier alle voordelen.

 

Zijn onze kant-en-klare plantenmatten iets wat jouw tuin nodig heeft? Vraag dan een prijs bij ons aan. Via onze rekenhulp krijg je eenvoudig en snel een prijs via één van onze verkooppunten in je mailbox. Je hoeft alleen aan te geven wat en hoeveel vierkante meter je wilt. Liever snel en gelijk een prijs aanvragen of vraag stellen? Chat dan met een van onze medewerkers.

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!