shape

Bodembedekkers

Maagdenpalm wit (Vinca minor Alba)

Covergreen Vinca minor 'Alba'
Covergreen Vinca minor 'Alba'
Covergreen Vinca minor 'Alba'

Vinca minor Alba

Nederlandse naam: Maagdenpalm wit

Engelse naam: Lesser periwinkle en Dwarf periwinkle

 

De Maagdenpalm wit is één van de vele varianten die de Maagdenpalm kent. Het is een zeer winterharde bodembedekker die met witte bloemetjes bloeit van maart tot juli.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Eigenschappen Maagdenpalm wit

  • Bladkleur: groen
  • Bladlengte: 2 tot 4 cm
  • Bloemkleur: wit
  • Bloeitijd: maart tot juli
  • Hoogte plant: 5 – 15 cm
  • Zeer winterhard
  • Groenblijvend
  • Standplaats: zon, half schaduw, schaduw
  • Habitat: normale bodem, humusrijk
  • Speciale kenmerken: bodembedekker

 

 

Toepassing Maagdenpalm wit 

De Maagdenpalm wit (ook wel Vinca minor Alba) staat het liefst op een plek die half in de schaduw, half in de zon ligt. Hij kan ook worden gebruikt als overgang naar een rotstuin. De grond moet voldoende humus bevatten, maar mag niet te nat zijn. Hij gedijt ook goed in bloembakken. De plant overleeft een temperatuur tot -30°C.

 

Hij behoort tot de populaire bodembedekkers uit ons assortiment. Deze vaste plant heeft kleine ovaalvormige groene bladeren met daarover een frisse glans. De kleine maagdenpalm is goed winterhard en tevens groenblijvend in de winter. De ranken van de kleine maagdenpalm maken zelf weer wortels op de plekken waar ze de grond raken. Door deze eigenschap ontstaat er een sterk dek van de kleine ovale bladeren en is het een onderhoudsvriendelijke plant!

 

Hij is mooi te combineren met bijvoorbeeld narcissen of krokussen. Veel verzorging heeft de Maagdenpalm wit niet nodig. Hij groeit en bloeit zo enthousiast dat hij letterlijk binnen de perken moet worden gehouden. Hij kan worden afgestoken, gescheurd of geknipt.

 

De Maagdenpalm wit komt oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse Zee, maar is nu in Nederland ook in het wild te vinden. In Nederland is deze wilde vorm beschermd.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Onderhoud Maagdenpalm wit

 

Bemesting

Een goed hulpmiddel voor jarenlang plezier en een optimale bodembedekking van de Vinca minor is zorgen dat de plantenmatten voldoende voeding ter beschikking heeft. Wanneer de plantenmatten op een goede voedzame grond geplant zijn, zal het van nature hier goed op kunnen leven.

Wanneer je merkt dat de bodembedekker wat gebrek aan voeding gaat vertonen of minder goed groeit kun je door middel van organische meststoffen hier een boost aan geven. Op de markt zijn verschillende organische meststoffen voor vaste planten en bodembedekkers beschikbaar, merken als Ecostyle en DCM hebben hier passende producten voor. De meeste organische meststoffen werken tot over de 100 dagen.

 

Wanneer snoeien?

De meeste bodembedekkers zijn kruipende planten. Daarom is het soms nodig om de planten aan de randen bij te knippen, omdat ze anders buiten hun kaders zullen groeien of kruipen.

De randen kunnen in principe het hele jaar geknipt worden zonder dat dit schade toebrengt aan de plant. We raden wel af om dit tijdens vorstperiodes te doen, de winterperiode kan daarom het best worden vermeden. Een bewolkte dag is voor snoeiwerkzaamheden het meest geschikt.

 

 

Wanneer Maagdenpalm wit planten?

De Maagdenpalm/Vinca minor plantenmat van Covergreen kan het gehele jaar worden aangeplant. Momenten waarop er kort na aanplant een lange vorst of droogteperiode wordt verwacht kan het best worden vermeden. Omdat dit zorgt voor het uitdrogen van nieuwe aanplant. Plantenmatten moeten voor een droge periode bij voorkeur de kans hebben gehad om voldoende in de ondergrond te wortelen, zodat het hier vocht uit kan onttrekken.

 

We hebben bij Covergreen drie soorten Maagdenpalm in ons assortiment. De Vinca Minor Alba (op deze pagina) en de ‘Vinca minor’ en ‘ Vinca minor Atropurpurea’.

 

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

Omrekenfactor

N stuks per m2

Ruim

4,2

Normaal

4,5

Aansluitend

4,7

Deze bodembedekker is o.a. gebruikt in deze projecten

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!