shape

Groene Fietsbrug ‘Navigator’ in Katwijk

fietsbrug katwijk
fietsbrug katwijk
fietsbrug katwijk
fietsbrug katwijk
fietsbrug katwijk
fietsbrug katwijk
fietsbrug katwijk

Tussen Katwijk en Oegstgeest is een bijzondere, prachtige fietsbrug aangelegd. Deze brug verbindt de nieuwe wijk Duyfrak met Oegstgeest aan de overkant van de Oude Rijn. En: voorzien van de kant-en-klaar bodembedekkers van Covergreen!

 

Op woensdag 13 maart werd de brug officieel geopend, maar pas vanaf april (na de testfase) kunnen de fietsers werkelijk gebruik maken van dit staaltje moderne techniek. Hieronder ziet u hoe de brug zelf is geïnstalleerd. De brug, officieel de ‘Joop van der Reijdenbrug’, is ontwikkeld door Strukton Infratechnieken en ontworpen door architect Syb van Breda.

 

Het groen op de schuine hellingen van deze prachtige fietsbrug is verzorgd door Bruin Groenvoorzieningen. Aan beide zijden van de brug én van het water zijn honderden meters aan Covergreen® bodembedekker Vinca minor aangelegd. Een prachtig gezicht! Hieronder zie je een filmpje van het plaatsen van de brug en de aanleg van de Covergreen Vinca minor.

 

Talud
Kant-en-klaar bodembedekkers zijn bij uitstek geschikt voor een talud. Door de schuine helling zijn de bodembedekkers lastig te bereiken voor onderhoud en bijvoorbeeld water geven. Onze bodembedekkers bedekken het hele talud vanaf het eerste moment (zoals mooi te zien is op de foto’s). Daarbij houden ze water vast in de bodem en verankeren ze de grond met hun wortels. Dat gecombineerd met een direct groen resultaat maakt de plantenmatten van Covergreen de perfecte partner voor deze fietsbrug.

Hieronder zie hoe deze bijzondere brug is aangelegd.

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!