shape

Bodembedekkers

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ (Ooievaarsbek)

Covergreen Geranium cantabrie
Covergreen Geranium Biokovo
Covergreen Geranium
Covergreen Geranium

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’

Nederlandse naam: Ooievaarsbek

Engelse naam: Cranesbill

 

De Geranium (ook wel Ooievaarsbek) is een vaste plant met half groen blad die weinig eisen stelt aan de ondergrond, al gedijt de plant het best in een vochtige omgeving. De vlak groeiende bodembedekker heeft tijdens zijn bloeitijd veel witte bloemen met licht roze strepen en vlekjes. De Ooievaarsbek is praktisch wintergroen, waarbij het blad in de winter deels rood kleurt. De bladeren verspreiden een lekkere frisse geur. De plant heeft een hoogte van circa 30 cm.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Eigenschappen Geranium (Ooievaarsbek)

  • Bloemkleur: Roze (wit/rood, oogt van afstand roze)
  • Bloeitijd:  mei – juli
  • Hoogte: 15-25 centimeter
  • Wintergroen, kleurt deels rood in de winter
  • Winterhard
  • Grondsoort: normale tuingrond, voorkeur voor humusrijke en vochtige omgeving
  • Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw

 

 

Toepassing Geranium (Ooievaarsbek)

De ooievaarsbek is een kleurrijke vaste plant met een uitbundige bloei en daardoor veel sierwaarde. De wit-roze bloemen zijn een opvallende verschijning en trekken de aandacht. Deze laag blijvende Geranium heeft een goede bodembedekking.  De bladeren hebben een herkenbare aromatische geur. De geranium staat het liefst in de zon of in de halfschaduw. Op niet te droge maar wel water doorlatende grond.

 

De Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ is een goede bodembedekker voor de wat zonnige tot halfschaduw plekken in de tuin en biedt extra sierwaarde aan een bedekte border door de mooie bloei. Doordat de bloei van de Geranium veel bijen en hommels aantrekt draagt de Geranium positief bij aan de hommel en bijenpopulatie en heeft daardoor meerwaarde voor de biodiversiteit. Een Geranium groeit eigenlijk goed op elke goede tuingrond. Op rotondes die over het algemeen wat opener gelegen zijn is een Geranium ook geschikt.

 

De Geranium is goed winterhard. Het blad is in het groeiseizoen groen en heeft een mooie herfstverkleuring naar rood. In het voorjaar groeit er weer nieuw blad en wordt het oude afgestoten. Wanneer de winter streng is kan de plant het blad verliezen, in het voorjaar komen er dan weer mooie nieuwe uitlopers.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Onderhoud Geranium

Snoeien

Snoeien is bij deze bodembedekker niet noodzakelijk, de Geranium is een bodembedekker die zonder snoeien kan groeien. Dit komt omdat het oude loof in de winter afsterft en hij zichzelf in de winter weer verjongt met allemaal jonge frisse scheuten. Randen kunnen probleemloos bijgeknipt worden. Het wegknippen van uitgebloeide delen kan een nieuwe bloei stimuleren. Je kunt de Geranium ook tot 8 cm boven de grond terugsnoeien om de Geranium op een mooi compacte wijze te laten groeien, zodat hij de bodem weer optimaal bedekt.

 

Bemesten

Net als voor onze andere bodembedekkers adviseren we voor de Geranium een organische meststof. In het begin van het groeiseizoen (zo rond april), kan de eerste keer de organische meststof toegediend worden. Rond begin september is het een goede periode om nogmaals te bemesten.

 

Door de plantenmatten jaarlijks met organische meststoffen te bemesten behouden ze hun frisse en krachtige uitstraling. Aanbieders van goede organische meststoffen voor Covergreen bodembedekkers zijn bijvoorbeeld DCM en ECOstyle. DCM heeft de mix 2 in het assortiment en ECOstyle de Myco-Siertuin meststof.

 

Vocht

Wanneer het noodzakelijk is om in droogteperiode water te geven, raden we aan om in één keer een flinke hoeveelheid te geven. In plaats van elke dag een kleine hoeveelheid. Dit voorkomt dat de plant oppervlakkig gaat wortelen. Als er voor een plant iedere dag vocht in de toplaag aanwezig is wordt een plant lui, qua worteling hoeft het dan niet opzoek in diepere grondlagen, wat je juist wel wilt.

 

 

Wanneer Geranium planten

Rond mei is het een ideale periode om de Ooievaarsbek plantenmat aan te planten. De groeisnelheid in het voorjaar kan zo na de winterperiode optimaal worden voortgezet. Ze zullen dan het snelst wortelen in de bodem. Deze optimale aanplantperiode sluit de rest van het jaar niet uit. Alleen de late herfst en de winter kan beter worden vermeden, gezien de plant dan in rust is en qua wortels ook stil gaat staan.

 

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

Omrekenfactor

N stuks per m2

Ruim

4,2

Normaal

4,5

Aansluitend

4,7

Deze bodembedekker is o.a. gebruikt in deze projecten

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!