shape

Bijzonder talud met Covergreen® Sedum

Crematorion i.p.v. crematorium Zorgvlies Amstelveen
Sedum talud bedekking Covergreen
Sedum plantenmatten als talud beplanting
Natuursteen en Sedum beplanting op helling
Covergreen Sedum bodembedekking
Sedum plantenmatten op grond
Sedum vegetatiematten op steile helling
Sedum vetkruid bodembedekking op schuine kant
Talud keerwand beplant met Sedum

De Amstelveense begraafplaats Zorgvlied gebruikt Covergreen® Sedum plantenmatten rond een in Nederland uniek Crematorion.

 

Sedum plantenmatten als bodembekker op een talud

 

Sedum plantenmatten worden toch veelal op daken toegepast? Dat klopt, maar je kunt ze ook goed gebruiken als bodembedekker.

 

We zullen eerst uitleggen waarom sedum op daken wordt gebruikt. De reden waarom Sedum op een dak wordt gebruikt, is dat het hele onderhoudsvriendelijke beplanting is dat niet veel aandacht vraagt. Weinig onderhoud is op een dak van belang, omdat onderhoud uitvoeren daar moeilijk is en soms gevaarlijk kan zijn. Onderhoud dat kan bestaan uit het onkruidvrijhouden, snoeien, bemesten en het watergeven in droge perioden. Op daken is altijd maar een beperkte hoeveelheid grond beschikbaar, waardoor er ook maar beperkte mogelijkheden zijn tot het bufferen van voeding en water.

 

Gelijke matige condities van de ondergrond en het kunnen doorstaan van uitdagende droge periodes, kan ook de beweegreden zijn om Sedum plantenmatten te kiezen voor bodembedekking. Op dit talud op Zorgvlied is er om deze reden ook gekozen voor Sedum plantenmatten. Het in de zon gelegen talud niet continu te hoeven sproeien tijdens droogte was een belangrijk uitgangspunt. Sedum plantenmatten zijn hiervoor het best geschikt uit ons assortiment.

 

Crematorion i.p.v. crematorium

 

Crematorion is een uniek concept in Nederland. Het vormt niet alleen antwoord op de groeiende vraag naar cremeren, maar ook op de groeiende vraag naar spiritueel cremeren. De naam Crematorion is afkomstig van de samenstelling van de woorden cremate (verbranden) en orion (ster).

 

Uniek aan het Crematorion is dat de genodigden aanwezig kunnen zijn bij de crematie van hun dierbaren. In het ontwerp is rekening gehouden met de behoefte om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. Nabestaanden kunnen bij het Crematorion kiezen om de kist de na een laatste groet in de voorhof achter te laten of om de kist zelf in de oven te brengen.

 

Ontwerpbureau Group A is verantwoordelijk gesteld voor de vormgeving van het Crematorion. Ze hebben samen met de opdrachtgever ervoor gezorgd dat het object passend en vriendelijk oogt in zijn omgeving. Dit hebben ze kunnen bereiken door het gebruik van vloeiende lijnen en natuurlijke materialen. Er is gekozen voor een talud zodat het Crematorion vloeiend uit het landschap ontstaat. Om de aansluiting met de groene omgeving te benadrukken is ervoor gekozen om het talud met Sedum te bedekken. Hans IJskes, coördinator buitendienst van de begraafplaats Zorgvlied geeft aan met de Covergreen Sedum een warme deken rond het Crematorion te creëren. Het talud omringd het Crematorion tot aan de voorzijde waar het overgaat in specie gestapeld natuursteen, dit natuursteen loopt door tot in het overdekte en vormt hierdoor een sluitend geheel.

 

Met het concept van een Crematorion krijgt het cremeren op Zorgvlied een eigentijds, individueel en persoonlijk karakter.

 

Begraafplaats Zorgvlied

Zorgvlied is in de 19de eeuw ontworpen door de Nederlands architect, stedenbouwkundige en landschapsarchitect Jan David Zocher. De begraafplaats is in 1870 in gebruik genomen en werd al snel een begraafplaats voor de Amsterdamse elite. Op de begraafplaats liggen ook veel bekende acteurs en schrijvers begraven. Bijzonder aan Zorgvlied zijn de 25 zogenoemde “sfeerwijken”. Dit houdt in dat binnen een bepaalde sectie rekening gehouden dient te worden dat een grafsteen of monument aansluit bij de sfeer die de overige graven oproepen. Dit zie je in het huidige Crematorion ook terug.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!