shape

Terugblik op ons Bodembedekker project in Hongarije – 4 maanden later (Vinca minor en Waldsteinia)

bodemdedekkers kant-en-klaar op talud
Vinca minor en Waldsteinia ternata bodembedekkers op talud
Márta Nágel-Fischer, Gábor Pottyondy
Maagdenpalm kant-en-klare plantenmatten op helling
Maagdenpalm bodembedekkers op schuinekant
Goudaardbei en maagdenpalm op talud

Het blijft mooi om projecten terug te zien

We delen daarom graag deze update met u. Architect Márta Nágel-Fischer en Gábor Pottyondy stuurden ons deze foto’s van ons gezamenlijk project dat 4 maanden terug in Budapest, Hongarije, is aangelegd. Het resultaat is een onderhoudsvriendelijke tuin voor VvE – vereniging van eigenaren.

 

De vraag van de bewoners was om rondom hun appartementencomplex in Budapest een onderhoudsvriendelijke en groene tuin aan te leggen. Deze uitdaging gingen Márta en Gábor graag aan. Zij ontwierpen en installeerden een prachtige groene buurtplaats midden in de stad, met behulp van onze kant-en-klare bodembedekkers. We kunnen wel stellen dat het doel om een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren overduidelijk is bereikt, wanneer we de foto’s zien.

 

De ontwerpers liepen in deze tuin tegen een extra uitdaging aan, met veel hoogteverschillen en schuine taluds. Een ongemakkelijke situatie om een tuin aan te leggen, maar ook om deze te onderhouden. Ze zochten daarom naar een oplossing om deze taluds op een onderhoudsvriendelijke manier met groen te bekleden. En daarbij kwamen onze onderhoudsvriendelijke kant-en-klaar bodembedekkers in beeld. Deze Covergreen® plantenmatten worden niet alleen snel aangelegd, maar ze hechten zich ook binnen korte tijd aan de ondergrond, waardoor deze niet weg kan spoelen. Het resultaat: direct groene taluds en weinig onderhoud benodigd.


Druppelsysteem  

Budapest kent hoge temperaturen en lange droge zomers. Om ook tijdens deze droge periodes de tuin te onderhouden, is het hele project voorzien van druppelslangen. Dit scheelt nog meer tijd en zo worden de planten het hele jaar door voorzien van voldoende water. De conclusie: een geslaagd project! Ook wanneer we na langere tijd terugkijken, liggen onze Vinca minor en Waldsteinia plantenmatten er nog steeds prachtig, zo niet mooier, bij. Ze zijn bestand tegen de hitte, maar ook winterhard. Daarnaast is een tuin enorm belangrijk voor de uitbreiding van stedelijk groen en de daarbij behorende biodiversiteit. Dit maakt onze kant-en-klaar bodembedekkers een duurzame en mooie oplossing.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!