shape

Covergreen in de Gemeente Sluis

Covergreen in de Gemeente Sluis
Covergreen in de Gemeente Sluis
Covergreen in de Gemeente Sluis
Covergreen in de Gemeente Sluis
Covergreen in de Gemeente Sluis

De gemeente Sluis heeft twee locaties met Covergreen® plantenmatten bedekt. Aan de IJzendijke en de Oude Stad in Oostburg werd de riolering vervangen. De huidige riolering werd vervangen door een gescheiden riolering en daarnaast werd de hele straat eruit gehaald en voorzien van een nieuwe bestrating. Dit ging gepaard met een nieuw vak beplanting; aan de IJzendijke zijn de Euonymus plantenmatten geïnstalleerd.

 

In de Oude Stad in Oostburg werd ook de riolering vervangen, maar daar werd ook de indeling van de parkeerplaatsen aangepast, waardoor er grotere boomspiegels ontstonden. Dit draagt bij aan een betere waterdoorlaatbaarheid, ten gunste van de boomwortels. Deze groene boomspiegels zijn gevuld met de Covergreen plantenmatten Vinca Minor.

 

Verantwoordelijke voor dit project is Patrick Berendsen, toezichthouder Groen op de afdeling Beleid, Regie en Beheer van de Gemeente Sluis.

 

De groene borders hebben bijna geen onderhoud nodig, want de Covergreen bodembedekkers kunnen zichzelf, mits goed geplaatst, goed redden. Vaak volstaat het verwijderen van ingewaaid afval als onderhoud. Daardoor kunnen gemeentes de plantenmatten plaatsen en daarna de borders met rust laten terwijl ze wel het hele jaar groen blijven!

 

De Vinca Minor zal in de maanden maart, april en mei blauw bloeien. Daarnaast doet de Vinca Minor het goed in de zon én in de schaduw. De Euonymus is vooral erg sterk in de zon en halfschaduw. De Euonymus bloeit niet, maar blijft het hele jaar door groen. De Vinca Minor plantenmat blijft relatief laag met 5-20 centimeter, terwijl de Euonymus hoger komt. zo’n 25-50 centimeter.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!