shape

EnergieTuinDak (GreenEnergyRoof) – Premium Energy Systems

EnergieTuinDak (GreenEnergyRoof) - Premium Energy Systems
EnergieTuinDak (GreenEnergyRoof) - Premium Energy Systems

 

EnergieTuinDak door Premium Energy Systems

 

Premium Energy Systems BV heeft een concept ontwikkelt voor het alternatief toepassen van de vele ‘braakliggende’ dakvlakken in Nederland. Hierbij valt te denken aan het opwekken van duurzame energie in combinatie met het verder vergroenen van de stedelijke gebieden in ons land. Alleen al de stad Amsterdam kent bijvoorbeeld tussen de elf en twaalf vierkante kilometers ongebruikte daken. Niet alle daken zijn geschikt voor het opwekken van hernieuwbare energie in combinatie met de aanleg van groen, maar een groot aantal is prima geschikt voor een alternatief aanvullend gebruik. Binnen het concept Greenenergyroof zijn diverse opties en combinaties mogelijk, afhankelijk van de wens(en) van de dakeigenaar en de (fysieke) mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Premium Energy Systems.

 

Het opwekking van hernieuwbare energie kan plaatsvinden door het installeren van solarsystemen. Hierbij is het mogelijk om elektriciteit op te wekken (PV) of water (voor) te verwarmen (zonthermisch). Een combinatie van PV en zonthermisch is uiteraard ook mogelijk. Tevens kunnen er op dak windturbines geplaatst worden, die eveneens elektriciteit opwekken. Bovendien behoort het tot de mogelijkheden verticale elementen aan te brengen, waardoor verticale begroeiing ook mogelijk gemaakt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een mooie oplossing zijn indien een dak grenst aan de kale gevel van een belendend pand of als verticale teeltmodule t.b.v. stadsland- en tuinbouw. Het concept Greenenergyroof van Premium Energy Systems is dus voor ieder dak weer anders. Er dient namelijk sprake te zijn van afstemming op de feitelijk daksituatie, daarbij rekening houdende met de specifieke opdracht van de eigenaar van het dak, uiteraard voor zover de bestaande dakkenmerken dit toelaten. Bij nieuwbouw is een en ander reeds vooraf in het ontwerp te verwerken.

 

Dakvegetatie buffert een teveel aan water en laat dit geleidelijk aan weer vrij komen. Hierdoor draagt toepassing van dakvegetatie bij aan de retentie van een teveel aan regenwater. Als gevolg van de klimaatverandering neemt het aantal, maar ook de intentie van de regenbuien toe. De riolering en afvoersystemen kunnen de grote hoeveelheden water dan niet in één keer verwerken. Groene dakbedekking van Covergreen neemt het water geleidelijk op en kan derhalve zorgen voor minder wateroverlast. Daarnaast zorgt de begroeiing ook voor een (voor)zuivering van het water. Het Greenenergyroof van Premium Energy Systems is een manier om deze overlast te helpen verminderen.

 

Tevens absorbeert dakvegetatie fijnstof. In tegenstelling tot gladde en harde dakvlakken vangt groen veel meer fijnstof op vanwege de onregelmatige structuur van het oppervlak van de betreffende begroeiing. Op plaatsen waar sprake is van veel uitlaatgassen, zoals in steden, kan groen de luchtkwaliteit en de vermindering van de hoeveelheid in de lucht aanwezige fijnstof bevorderen. Een verder vergroening van 10 tot 20% in een stedelijke omgeving heeft een significant positief effect op de gezondheid van de inwoners.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!