shape

Pachysandra terminalis plantenmat

Pachysandra terminalis plantenmat covergreen
Pachysandra terminalis plantenmat covergreen
Pachysandra terminalis plantenmat covergreen
Pachysandra terminalis plantenmat covergreen

Pachysandra terminalis is een oude bekende uit het Covergreen assortiment

 

De Nederlandse naam is Dikkemanskruid, de Pachysandra behoort tot de buxusfamilie. Terminalis, dat in het Latijn aan het eind inhoudt, doelt naar het geclusterde blad aan het einde van een tak. De Pachysandra is een goede bodembedekker en is jaren een populair item geweest in onderhoudsvriendelijke tuinen.

 

Phytophthora citrophhora

Helaas wordt de Pachysandra terminalis in Europa de afgelopen jaren getroffen door de verwelkingsziekte Phytophthora citrophhora. Deze Schimmel heeft veel gelijkenis met de aardappelziekte. Phytophthora is een “bodembewoner” en het kan in de ondergrond lang overleven. Phytophthora kan zich verspreiden via zoösporen, die met het water worden meegevoerd. Gezien de schimmel afkomstig is vanuit de ondergrond waar de planten in geplant worden, is het lastig om hier invloed op te krijgen en kwaliteit te garanderen. Covergreen heeft om deze reden in 2013 de Pachysandra terminalis uit het assortiment genomen. Stek bedrijven werken met alle kracht om stekmateriaal te ontwikkelen dat resistent is tegen deze ziekt, wanneer ze hier in slagen nemen wij de Pachysandra terminalis weer graag terug in ons assortiment. De foto’s hierboven laten zien waarom!

 

Alternatief voor de Pachysandra terminalis

Het meest gekozen alternatief voor de Pachysandra terminalis plantmat is de Covergreen Waldsteinia, qua kleur toont deze plantmat overeenkomsten en is qua bodembedekking een zeker zo goede bodembedekker.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!