shape

Bodembedekkers

Kattenkruid (Nepeta)

Covergreen nepeta
Covergreen nepeta
Covergreen nepeta
Covergreen nepeta

Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’

Nederlandse naam: Kattenkruid

Engelse naam: Catmint / Catnip

 

De Nepeta faassenii (ook wel Kattenkruid) is een prachtige borderplant die zich makkelijk uitbreidt. De Nepeta heeft een lange bloeitijd met paarse bloemen die op lavendel lijken.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Eigenschappen Kattenkruid (Nepeta)

  • Bloeikleur: blauw
  • Bloeitijd:  juni – oktober
  • Hoogte: 15-45 centimeter
  • Wintergroen: nee
  • Winterhard: ja
  • Grondsoort: niet te vochtig, kan goed tegen droogte
  • Standplaats: halfschaduw, zon

 

 

Toeppassing

Deze bodembedekker valt op door de opvallende paarsblauwe trosvormige bloemen en het grijsgroen behaarde blad. De Nepeta wordt wel eens verward met een lavendel, gezien ze in uiterlijk overeenkomsten vertonen. Het voordeel ten aanzien van de lavendel is dat je de Nepeta niet verkeerd kunt snoeien. Waar je hem ook terug knipt, hij loopt altijd weer uit. Naast goede bodembedekking valt Kattenkruid in de zomer op door de lange bloei. De bloeiperiode begint in mei en snoei je ze direct na de eerste bloei dan levert het nog een tweede bloei op en die kan duren tot en met augustus.

 

Kattenkruid (Nepata) heeft een paarsblauwe bloei van ca. juni tot oktober (het wegknippen van uitgebloeide stengels kan de bloeiperiode verlengen). De bodembedekker wordt tot 50 cm hoog en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats. Deze kant en klare plantenmat kan op uw verzoek of op ons advies voor levering worden geknipt, zodat hij direct na aflevering opnieuw begint uit te lopen. De Nepeta verliest in de winter wel het blad, maar is goed vorstbestendig. Net als de Geranium is deze vaste plant ook erg gelieft bij insecten zoals bijen en hommels.

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

 

 

Onderhoud 

Eenvoudig snoeien

Kattenkruid wordt bij voorkeur in het voorjaar teruggesnoeid. Snoeien direct na de bloei zorgt ervoor dat de plant compact blijft en zorgt voor een tweede bloei. De bodembedekker lijkt qua kleurstelling op lavendel, maar ‘verhout’ niet, waardoor nadenken over de juiste snoeipunt/hoogte niet nodig is en machinaal snoeien ook mogelijk wordt.

 

Met het snoeien van Kattenkruid na de bloei kan een tweede bloei gestimuleerd worden. De eerste bloei eindigt vaak rond juli, waarna de plant tot ongeveer tot 10 cm afgeknipt kan worden.

 

Bemesten

Kattenkruid houdt van een arme bodem en verlangt daardoor niet veel bemesting. Bemesten naar behoefte van de plant, teveel bemesten is zelfs nadelig. Geef de bodembedekker liever wat kalk.

 

 

Wanneer Kattenkruid planten?

Kattenkruid kan het hele jaar worden aangeplant. Ook voor deze bodembedekker geldt dat de periode wanneer er vorst in de grond zit beter kan worden vermeden. Al is de herfst- en winterperiode wel geschikt, omdat de plant dan in rust is.

 

 

Ontvang je persoonlijke deal in de mail of chat direct met een van onze medewerkers

Omrekenfactor

N stuks per m2

Ruim

4,2

Normaal

4,5

Aansluitend

4,7

Deze bodembedekker is o.a. gebruikt in deze projecten

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!