shape

Particulier project met sedum voor een groen dak

Covergreen sedumdak cassettes
Covergreen sedumdak kant-en-klaar cassettes
Covergreen Sedum

Groene daken zijn niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor de omgeving

Met groene daken vergroot u de biodiversiteit in uw eigen buurt en tuin.

 

Bij dit mooie particuliere project is de schuur achterin de tuin bedekt met de Covergreen kant-en-klaar Sedum cassettes. De aanleg van een groen dak was nog nooit zo makkelijk te realiseren! Er is namelijk geen aparte drainage en substraat laag onder de Sedummatten meer nodig. Het is een eenvoudig klik-en-go systeem, waarmee u de cassettes net zo eenvoudig als onze kant-en-klaar bodembedekkers kan installeren. Daarnaast zijn ze, bijvoorbeeld bij een verhuizing of verbouwing, ook eenvoudig weer te verwijderen en opnieuw te plaatsen.

 

Een groen dak heeft enorm veel voordelen. Voor uw woning of schuur, want de Sedum plantenmatten zorgen voor isolatie, ze nemen water op wanneer het regent en geven het aan de planten af wanneer er sprake van droogte is. Het heeft een gunstige invloed op uw energierekening en geluiden van buiten worden tegengehouden. Natuurlijk heeft het een gunstige invloed op uw omgeving. We pleiten met zijn allen al jaren voor meer biodiversiteit, zeker binnen de bebouwde kom. Een groen dak zorgt voor meer insecten, bijen en vlinders. Ook neemt het fijnstof op en zorgt het daarmee voor een betere luchtkwaliteit. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon mooi en onderhoudsvriendelijk!

 

Toepassing Sedum dakbedekking

Onze Covergreen® Sedum cassettes kunnen het hele jaar door worden geïnstalleerd. Wanneer ze eenmaal zijn aangelegd is er amper onderhoud nodig. Dit komt onder andere door de tray met duurzame substraat. Doordat dit substraat de nodige minerale bestandsdelen bevat is bijmesten niet noodzakelijk. Wel raden we dit aan om de kwaliteit van de diverse Sedumplanten optimaal te houden. Wilt u bijmesten, kies dan voor een hoogwaardige meststof, zoals die van Ecostyle. Het substraat versterkt ook nog eens het waterbufferend vermogen van de Sedum. Dat betekent dat de Sedum bodembedekkers bijna altijd van voldoende water zijn voorzien.

 

Sedum bodembedekkers

Naast onze kant-en-klare Sedum cassettes vindt u in ons assortiment ook de standaard Covergreen® Sedum bodembedekkers. Dit zijn niet voorzien van een cassette met drainagelaag en water bufferend substraat.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!