shape

Renovatie Urker oorlogsmonument

Monument beplanting

‘Het Urker Oorlogsmonument’ wordt al jaren blootgesteld aan de weersinvloeden. Reden voor de Gemeente Urk om het bijzondere monument te renoveren, in de aanloop richting het herdenken van 75 jaar vrijheid.

 

De gemeente Urk is daarom eind 2019 gestart met de renovatie, waarbij dit oorlogsmonument geheel is vernieuwd. Zo zijn de bakstenen bordessen en de bloembakken nu omkleed met hardsteen. Ook is het voegwerk van de muurtjes en de bestrating vernieuwd.

 

Beplanting

De oude beplanting bij de oprijlaan naar het Oude Kerkhof was inmiddels vrij hoog en dicht begroeid. Ook achter het monument stonden forse struiken.

Deze zijn vervangen door een strakke antracietkleurige betontegel die prachtig combineert met de toegepaste Vinca minor, in de kleuren  ‘Atropurperea’ (rood), ‘Alba’, (wit) en minor (blauw). Dit na idee van beleid-en beheer groen en toezichthouder Leo Brussé van de Gemeente Urk. Achter het monument is een paadje naar de oprijlaan aangelegd. Daarbij zijn alle hoge struiken weg gehaald en vervangen door de kant-en-klaar plantenmat Euonymus. Dit alles is aangevuld met diverse vlinderstruiken en Hortensia’s.

Rondom het monument stond al gedeeltelijk een prachtige Rode Beukenhaag. Deze is nu verder doorgetrokken, ook langs de oprijlaan van het kerkhof. Het resultaat: een prachtig en kleurrijk geheel, in het mooie Nederlandse rood-wit-blauw.

Meer weten over dit bijzondere monument? Lees dan verder bij onze projecten.

Terug naar overzicht
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!