shape

Taluds

bodembedekkers talud met trap
bodembedekkers talud met vaste planten
bodembedekkers talud particuliere tuin
bodembedekkers op urnenwal
bodembedekkers talud bij zwembad
bodembedekkers talud met trap
bodembedekkers talud met vaste planten
bodembedekkers talud particuliere tuin
bodembedekkers op urnenwal
bodembedekkers talud bij zwembad

Hellingen en taluds

Een voorbeeld van hellende situaties waar regelmatig plantenmatten op toegepast worden, zijn de zijwanden van een fietstunnel. Beide aanrijdzijden worden in dat geval met bodembedekkers afgewerkt als een mooi groen talud, die je dan de tunnel in leiden.
Ook in de architectuur van bedrijfspanden zie je steeds vaker een groen talud terugkomen. Het talud dient als voet van het pand, de grond is tegen de wand van het pand aan verwerkt en zorgt voor een mooie en vriendelijke overgang.
Oevers van sloot, gracht of water zijn over het algemeen lastig te onderhouden oppervlakten. Ook voor een talud aangrenzend aan water bieden onze bodembedekkers een onderhoudsvriendelijk en verzorgde oplossing.
Op begraafplaatsen vind je steeds vaker de met plantenmatten groen bedekte urnenheuvels, met daarin meerdere urnenkamers.

Naast deze voorbeelden zijn er natuurlijk nog veel meer situaties waarin onze bodembedekkers toegepast worden.

 

Waarom plantenmatten op een talud of helling

Het gebruik van plantenmatten op een talud of helling heeft meerdere voordelen: plantenmatten voorkomen het uitspoelen van de grond (gronderosie) van het talud. Net als in iedere andere situatie met Covergreen® bodembedekkers heb je op een talud ook direct de gewenste uitstraling. Tevens is het juist voor een schuine helling handig om deze te voorzien van onderhoudsvriendelijk groen, gezien het lastige onderhoud en bereikbaarheid op een helling.

 

Wateropslag plantenmat

Een ander voordeel is de absorberende werking van het substraat waarop de Covergreen® plantenmatten worden gekweekt. Dit substraat fungeert als tijdelijke waterbuffer en kan het regenwater op deze wijze geleidelijk afgeven aan de plant en het overtollige afvoeren in de ondergrond van het talud. De krachtige wortels van de kant-en-klaar bodembedekkers zorgen ervoor dat de grond onder de matten vastgezet wordt. De wortels brengen structuur aan in het talud en voorkomen zo het uitspoelen en verzakken van grond.

 

Tot welke hoek kunnen plantenmatten worden toegepast?

Met de Covergreen® plantenmatten is er op hellingen tot 50° veel mogelijk. Optionele grondpennen zorgen voor de eerste verankering direct na aanleg. Na ongeveer drie weken worden deze pennen overbodig, omdat de wortels dan goed gehecht zijn aan de ondergrond.

Bijzonder geschikt voor hellende situaties zijn de volgende soorten:

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

T +31 (0) 548-365 071 E info@covergreen.nl vraag en antwoord
covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework